Even voorstellen: Harm Schraa

Ik ben Harm Schraa, ben 76 jaar en woon in Hoogkarspel Ik ben raadslid geweest voor de SPD in de periode 2014 tot 2018.
Vanwege mijn gezondheid, die steeds slechter werd, heb ik besloten om het rustiger aan te doen. Ik ben altijd al politiek bewust geweest en vanaf 1996 t/m 2010 ben ik actief geweest bij de VVD.

Toen de SPD van start is gegaan, was ik er al vrij snel bij betrokken. Ik zag een oproep van de SPD voor iemand met ervaring
in de politiek en verantwoording t.o.v. de gemeenschap. Ik voelde mij aangesproken tot het verkiezingscampagne en de speerpunten bij de SPD. Als oppositie is het hard werken om je stem te laten horen en ook inbreng van betekenis te kunnen brengen. Ik vind het belangrijk dat er meer geluisterd wordt naar de oppositie en niet alleen uitgaan wordt van de meerderheid, want dat komt de kwaliteit van het beleid niet ten goede. Deze wens heb ik ook uitgesproken naar de raad, toen ik afscheid nam als raadslid.

Ik zie vaker gebeuren, dat de mensen die van buitenaf in onze gemeente komen wonen, zich gaan bezighouden met de politiek en dat is heel mooi. Toch wil ik de wens uitspreken en een oproep doen aan de inwoners, die sinds jaar en dag in Drechterland wonen, om zich bewuster te maken van de gemeentelijke politiek en de bereidheid te hebben zich in te zetten en zich hard te maken voor hun eigen gemeenschap.

Ik merk wel op dat er vaak kritiek is op het gemeentebestuur, maar ik wil alle inwoners oproepen om eens een kijkje in de “keuken” van de gemeentelijke politiek te nemen bij de eigen gemeente. Het is belangrijk om te weten wat er reilt en zeilt binnen de gemeente en hoe de gemeenteraad werkt. Nog belangrijker is het om te weten wat je zelf kunt bijdragen aan verbetering, aan ideeën en hoe je zo opbouwend bezig kunt zijn voor jezelf en de mede inwoners.

Dus schroom niet, maar ga eens een gesprek met ons aan of kom eens langs tijdens een fractievergadering.

En met de huidige plannen voor o.a. de senioren, roep ik een ieder op, steun de seniorenpartij Drechterland en geef ons een stem 16 maart 2022, zodat wij jou stem kunnen vertegenwoordigen binnen onze gemeente.

di 22 februari 2022 12:06
Design & creatie: Mayflower Reclame