Venhuizers willen nieuwe weg voor wijk

Drechterland wil de rotonde van de Westerkerkweg en de Markerwaardweg in Venhuizen aanpassen. Volgens buurtbewoners is dit niet dé oplossing voor het aanbod auto’s uit de nieuw geplande wijk achter het Twijver.

Totaal komen er maximaal 250 woningen ten westen van het Twijver. Huizen voor kopers en huurders die nodig zijn, maar waarbij van meet af aan in de gemeenteraad en onder inwoners van Hem-Venhuizen wel zorgen zijn over het extra verkeer.

Wethouder Ten Have beloofde dat de raad in 2024 na aanvullend verkeersonderzoek een voorstel krijgt met zeker twee en mogelijk drie opties, waarvan de Torenweg er eentje is.

„Ik stel me voor dat we beginnen met het aanpakken van de rotonde op de Markerwaardweg”, zei hij. „Voordat het eerste huis er staat is dat in elk geval gebeurd. De Torenweg verbreden is een hele andere en sterke operatie terwijl de Markerwaardweg er al ligt.”

De Vomar wordt bereikbaar gemaakt voor de nieuwe wijk achter het Twijver via een nieuwe route achter de begraafplaats naar het parkeerterrein van de supermarkt.

Guus Bosch (SPD) wil vaart in de huizenbouw. De angst voor het extra verkeer vindt hij onterecht. Een oplossing hiervoor komt volgens Bosch immers nog ter sprake. „Het komt allemaal wel goed”, gelooft hij.

Voor 26 aanwonenden van de Westerkerkweg tussen Twijver en de rotonde Markerwaardweg staat dit niet vast. Zij hebben samen een brief naar Ten Have gestuurd met het verzoek om met hen te praten over alternatieve oplossingen.

De splitsing van de Westerkerkweg en het Twijver in Venhuizen.

Het stuk Westerkerkweg tot Markerwaardweg als ontsluiting te gebruiken is volgens hen niet geschikt voor nog meer verkeer. „Dit is nu al heel druk met auto’s, en een toegenomen aantal vrachtwagens en tractoren”, stelt Kees Water namens hen. „Wij zijn niet tegen het aanpakken van de rotonde, maar dat is niet de oplossing voor dit probleem.”

wo 15 november 2023 12:24
Design & creatie: Mayflower Reclame