Plannen voor 137 huizen in Westwoud krijgen steun burgemeester en wethouders

Drie woningbouwplannen in Westwoud krijgen in principe medewerking van burgemeester en wethouders van Drechterland.

Het gaat totaal om circa 137 nieuwe woningen rondom het bestaande Dokter Singelenbergpark.

Bij de bouwplannen zijn projectontwikkelaars Ooms Bouw en Ontwikkeling uit Scharwoude en NeroZero uit Broek op Langedijk betrokken, samen met woningverhuurders De Woonschakel en Het Grootslag en de gemeente Drechterland.

Ooms Bouw en Ontwikkeling wil circa 50 woningen bouwen op de in 2021 aangekochte 1,4 hectare op het perceel Dr Wijtemalaan 31. Een kwart hiervan worden sociale huurwoningen voor De Woonschakel en veertien procent betaalbare koop tot 355.000 euro per woning. Circa 55 procent wil Ooms laten bestaan uit vrije sectorwoningen, waarmee dit plan fors afwijkt van het gemeentelijk beleid. Vandaar dat het college nog wel een robbertje met Ooms gaat vechten over de woningtypen.

„De woningen zijn hard nodig voor de lokale behoefte. Westwoud wacht hier al heel lang op. Daarom staan wij hier als college pal achter”, zegt wethouder Marcel ten Have over de drie plannen. „We maken hiermee grote slagen. We hopen dat bewoners er ook achter staan, want voor hen doen wij dit.”

De nog te bouwen MFA achter De Schalm is al berekend op deze dorpsuitbreiding. Om het dorp, dat nu 675 huizen telt, niet te overvoeren worden de huizen van Ooms en NeroZero gefaseerd gebouwd. „Ik juich de plannen toe, en hoop dat ze snel door de procedures komen”, zegt directeur Albert Gieling van De Woonschakel, die nu honderden gegadigden heeft voor elke huurwoning.

za 06 mei 2023 21:45
Design & creatie: Mayflower Reclame