Even voorstellen: Marcel ten Have

Even voorstellen:
Ik ben Marcel ten Have, al 22 jaar woonachtig in Hoogkarspel Ik heb een juridische en bedrijfskundige achtergrond (specialist in arbeidsrecht en bestuursrecht). Als één van de oprichters van de Seniorenpartij Drechterland ben ik sinds 2014 actief als fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad van Drechterland. Voor de duidelijkheid: wij zijn de jongste partij in de raad!
Het raadswerk geeft mij na bijna 8 jaar nog steeds veel voldoening. Raadsleden zitten in mijn optiek niet in de raad voor zichzelf, maar om goed te doen voor de inwoners. Hoewel we ons vooral richten op senioren is de partij er voor jong en oud. Dat willen we zo houden. Heel Drechterland kan in de volgende raadsperiode weer op ons rekenen!

Wat bereikten we tot op heden:
De afgelopen acht jaar hebben we de partij op de kaart gezet. We zijn niet meer weg te denken uit de raad van Drechterland. We hebben allerlei dingen bereikt op het gebied van seniorenbeleid, wonen (er komt een hoogwaardig wooncomplex voor senioren – een knarrenhof genoemd -, in Hoogkarspel), veiligheid (zoals meer toezicht en camera’s op het station), meer aandacht voor eenzaamheid onder senioren en jongeren, teveel om op te noemen. Daarnaast bewaken wij de portemonnee van de burger door de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk te houden. Dit alles als oppositiepartij.

Wat willen we bereiken in de raadsperiode 2022-2026?
We gaan door voor u en uw belangen! We strijden voor meer en vooral betaalbare woningen in alle kernen van Drechterland. Woningen specifiek voor senioren, knarrenhoven in alle dorpskernen, meer sociale huurwoningen in alle kernen voor mensen die kwetsbaar zijn en mensen die geen geld hebben voor het kopen of huren van dure woningen. We zijn groot voorstander van het benutten van de ruimte aan de overzijde van de spoorlijn, Hoogkarspel zuid, genoemd. Natuurlijk denken we ook aan een bij meer woningen behorende aanpassing van de infrastructuur zoals passende wegen fietspaden en openbaar vervoer.

We willen de veiligheid in de kernen verder verhogen, met meer toezicht en voorlichting. Graag zijn we de eerste partij die pleit voor een echt seniorenbeleid. Er is nu best veel geregeld voor senioren, maar een echt beleid is er wat dat betreft niet.

En we willen gezonde gemeentefinanciën. Betaalbaar, maar met behoud van onze goede voorzieningen. Met een klantvriendelijk ambtenarenapparaat dat voor iedereen klaarstaat en met gemotiveerde mensen. Ook dat is een opdracht voor de komende tijd.

STEM LIJST 5 SPD op 16 MAART, UW ZORG IS ONZE OPDRACHT!

Met een groet,

Marcel ten Have,
Fractievoorzitter Seniorenpartij Drechterland

di 22 februari 2022 12:14
Design & creatie: Mayflower Reclame