Van de voorzitter

Hoogkarspel, 2 februari 2021

Van de voorzitter.

In de online ledenvergadering van 28 januari 2021 ben ik benoemd als voorzitter van de SeniorenPartij Drechterland (SPD). Laat ik me even voorstellen: Mijn naam is Erik de Graaff. Ik woon sinds begin 2019 in Hoogkarspel en het bevalt me hier goed. Hiervoor heb ik zes jaar in Denemarken gewoond, op het platteland 20 kilometer buiten Aalborg. Ik heb daar gewerkt als hoogleraar aan de Universiteit van Aalborg. Toen ik na mijn pensioen terugkwam in Nederland heb ik mij aangesloten bij de politieke partij 50PLUS, waar ik bestuurslid ben geworden van het Wetenschappelijk Instituut. Vanuit deze functie ben ik gevraagd of ik mij beschikbaar wilde stellen als voorzitter voor de SPD.

De SeniorenPartij Drechterland is een enthousiaste en betrokken groep inwoners van deze gemeente. De twee raadsleden worden gesteund door een actieve groep leden, met als inzet het opkomen voor de belangen van de inwoners van Drechterland. Gemeentepolitiek gaat over praktische zaken die ons allemaal raken, zoals verkeer, wonen, zorg en welzijn en gemeentebelastingen. De SPD komt vanuit een senioren perspectief op voor alle inwoners jong en oud.

De politieke verhoudingen in Nederland zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. De oude tegenstellingen tussen Links, rechts en confessioneel verliezen hun betekenis. Het vertrouwen tussen de overheid en de burgers is beschadigd. Juist op het niveau van de gemeente moeten we werken aan het herstel van dit vertrouwen. De gemeente moet niet alleen de juiste beslissingen nemen voor haar inwoners, maar moet ook duidelijk en open uitleggen hoe het beleid tot stand komt.

In 2021 beginnen we met de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. We gaan hard aan het werk met het opstellen van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Wij nodigen iedereen uit onderwerpen onder onze aandacht te brengen die aandacht verdienen. Wie zich aangesproken voelt door onze benadering is welkom als lid van deze dynamische politieke partij in Drechterland. Het raadswerk gaat ondertussen gewoon door. Wij blijven ons inzetten om te zorgen dat deze gemeente een fijne woonplek blijft.

Erik de Graaff

Design & creatie: Mayflower Reclame